Ето няколко от мен:
„Когато ме видят като жена-войн в «Крал Артур», никога вече няма да си намеря гадже — всички ще са твърде уплашени!“
"Дойде ми до гуша от сватби на екрана. Във филмите ми се омъжвам пет пъти, имам три деца и безброй брачни предложения. Та аз съм само на 20!"
«Каквото и да казват за теглото ми, всичко това са глупости, - заяви тя пред журналисти. - В Холивуд си длъжен да си строен: там всичко зависи от това как изглеждаш. Въпреки всичко нямам намерение да се оправдавам заради външния си вид. Не се чувствам отпаднала, не изпитвам дискомфорт, а това значи, че всичко е прекрасно»
«Не казвам, че никой от артистичните среди не страда от анорексия, знам, че има такива. Но това не се отнася за мен. Добре съм запозната с това заболяване - баба ми страдаше от него. И прабаба ми също. Това е много сериозен проблем»
"James [McAvoy] is the best kisser ever!" (Джеймс се целува най-добре!) кикотейки се казва Кийра за своя партньор във филмът "Atonement" ("Изкупление")
"I'm not going to get blind drunk and then stumble out and fall over an puke up in front of people. I'm not saying I don't do that in private, but I try not to. The whole celebrity thing is not magic. They're real people proving they're s**ttier than everybody else because they don't even wear knickers."
Това Кийра казва във връзка с изявите на Бритни Кпиърс и Линдзи Лоън! Мога да кажа само: Браво на нея!
"Добре, аз съм на корицата на списание, но някой друг прави косата, и гримът, и веждите - това не съм аз, това е нещо, което са създали другите!"
"Плшещо е, когато децата казват: "Искам да съм известен". Защо? Защото можеш да влезеш без проблем в ресторант? Знаете ли какво? Ако си платиш, можеш да влезеш в ресторант! ' Искам да бъда богат и известен ' - Иди да работиш в супермаркет."
Давайте и вие!