deja vu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

deja vu

Teen forum

ИндексТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Филмите

Go down 
4 posters
АвторСъобщение
liliyo
°• Cho Chang •°
°• Cho Chang •°
liliyo

Брой мнения : 830
Registration date : 06.07.2007

Филмите Empty
ПисанеЗаглавие: Филмите   Филмите Icon_minitimeСъб Авг 18, 2007 7:18 pm

Хари Потър и философския камък
Harry Potter and the Philosopher's Stone

Филмите Poster1

С бюджет от 125 милиона долара, три месеца снимки на исторически места във Великобритания, 500 специални ефекта, за да станат по реалистични драконите, магиите, летящите метли, първият филм за Хари Потър е едно великолепно пътешествие във фантазията. Режисьорът Крис Кълъмбъс и сценаристът Стивън Клоувс се придържат към сюжета във книгата. Музиката към филма е направена от композиторът Джон Уилямс.
Филма има 3 номинации за “Оскар” ’01 – за музика, сценография и костюми. 7 номинации от Британската академия – за най-добър британски филм, поддържаща мъжка роля на Роби Колтрейн, сценография, костюми, звук, специални ефекти, грим и прически.

Хари Потър и Стаята на Тайните
Harry Potter and the Chamber of Secrets

Филмите Poster2

Повече и по-страшни приключения има в “Хари Потър и Стаята на тайните” . Хората на “Уорнър” са запретнали ръкави, за да направят достойно зрелище. Летвата на очакванията вдигна не само романът , но и първият филм за Хари Потър, който се нареди непосредствено след “Титаник” в топлистата на най-касовите филми на всички времена. Режисьор отново е Крис Кълъмбъс, а музиката е на Джон Уилямс.Бюджетът на филма е 100 милиона долара.

Хари Потър и Затворникът от Азкабан
Harry Potter and the Prisoner of Azbakan

Филмите Movie3poster

Третият филм от серията "Хари Потър" е визуално заслепяващ и значително по-мрачен от предишните. Що се отнася до стила, новият режисьор Алфонсо Куарон веднага слага печата си върху материала чрез смела промяна в цветната палитра, използвайки приглушени, измити тонове, които помагат да се улови усещането за чудо. Проблемът е в това, че както сюжетът, така и Куарон се отклоняват от подхода на плътно придържане към книгите, който използва Крис Кълъмбъс. "Затворникът от Азкабан" се намира на седемнадесета позиция в световната боксофис класация. Бюджетът на "Хари Потър 3" е $130 милиона.

Хари Потър и Огненият бокал
Harry Potter and the Goblet of Fire

Филмите Movie4poster

Четвъртата продукция за Хари Потър започва през късната пролет на 2004 в Лийвсден Студиос, Хърфордшайър, Англия и приключва през март 2005.Филма е режисирам за първи път от британски режисьор - Марк Нюел. Друго също е ново- авторът на музиката не е Джон Уилямс,както в другите 3 филма . Музиката е наравена от Патрик Дойл.
Сред снимачните площадки на филма са включени места като университетът “Оксфорд”, Вирджиния Уотър в Съри, Ашридж в Хъртфордшайър и Глен Невис в Шотландия.
Коледният бал е една от най-вълнуващите сцени във филма. Тя е снимана точно преди коледните празници през декември 2004. “Искахме да променим снимачната площадка така, че героите и зрителите да видят мястото така, както не са си го представяли никога преди”, обяснява Нюъл. За тази цел цялата зала е променена, за да се създаде празнична атмосфера с леден или сребърен изглед, дори са добавени ледени склуптури, напитки и замръзнала храна.Бюджетът на "Хари Потър 4" е $150 милиона.

Хари Потър и Орденът на феникса
Harry Potter and the Order of the Phoenix

Филмите Movie5posterbg

С навлизането в света на Хари Потър, новият режисьор Дейвид Йейтс отбелязва, “За мен беше вълнуващо, че тази история се случва едновременно със съзряването на учениците и всичко в живота им става по-усложнено. Става въпрос за бунтарство и разбиране границите на зрялостта; осъзнаването на сложността на устроеност на света и борбата за извоюването на свое място в него.
Композитор на саундтрака към петия филм е Николас Хуупър.
Световната премиера на филма бе на 27 юни 2007 г. в Токио, а европейската на 12 юли в Лондон.Бюджетът на филма150 милиона долара

Филмите Harry-potter-trio-outside

Равносметката - филмите са в двадесетицата на най-касовите филми за всички времена, три от тях са в първата дузина, два - в челната десетка! Ако си направим труда да съберем общите им приходи, ще получим зашеметяващо число - 3 милиарда и 524 млн. долара!
Въпреки тези смайващи икономически показатели все още нито едно от заглавията на заформилата се поредица не е отличено с "Оскар". Членовете на Американската киноакадемия оферираха "Хари Потър и философският камък" за престижната си награда в три категории - най-добро художествено оформление, най-добри костюми и най-добра музика (дело на композитора Джон Уилямс), но предложените творци така и не докоснаха позлатената статуетка. Същата съдба сполетя "Хари Потър и затворникът от Азкабан", номиниран за най-добра музика (отново Уилямс) и най-добри визуални ефекти, както и "Хари Потър и огненият бокал", останал си с предложението за най-добро художествено оформление.

Какво означва това силно представяне за филмовата поредица? Първото и най-важното е че популярноста през последните 10 години Хари Потър не само че е непрекъсната, но всъщност се увеличава. Това всъщност е нещо рядко за филмова поредица. Второ това означава, че нито ние или "Уорнър Брос" ще чуем някакви неприятни слухове, че поредицата не печели достатъчно пари и това да накара студиото да вложи по-малко в следващите два филма. Успеха на "Орденът на феникса" е добра новина за феновете на Хари Потър, като можем уверено да очакваме 6-я и 7-я филм да бъдат направени също толкова качествено, както и предишните 5 филма!

А междувременно триото Рупърт Гринт, Даниел Радклиф и Ема Уотсън (а и всички други актьори) се подготвят за шестия филм, за когото се говори,че ще излезе на екран ноември 2008.

Какво е мнението ви за тези прекрасни и завладяващи филми, кой е любимият ви актьор, кой режисьор ви допада най-много и какво бихте искали да се прибави, замени или отреже от филмите(не от книгите)?
Върнете се в началото Go down
fleur_delacour
Harry Potter optimus
fleur_delacour

Брой мнения : 364
Registration date : 10.07.2007

Филмите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Филмите   Филмите Icon_minitimeВто Сеп 11, 2007 11:43 pm

Мисля, че филмите наистина са много добре направени - страхотен актьорски състав, невероятни ефекти, прекрасна музика... Не ми харесва само третия - струва ми се малко претупан, а и много неща не съвпадат с книгата. От актьорите най - много ми харесват Даниел, Кейти Люнг, Робърт Патинсън, Ема (в 1, 2 и може би 3 - ти филм), Шон Бигърстъф и Ричард Харис. А любимите ми сцени са толкова много, че не мога да ги изброя! Филмите 929320 Филмите 139825

Последната промяна е направена от на Съб Сеп 29, 2007 10:44 am; мнението е било променяно общо 1 път
liliyo
°• Cho Chang •°
°• Cho Chang •°
liliyo

Филмите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Филмите   Филмите Icon_minitimeЧет Сеп 13, 2007 11:12 am

Филмите са просто прекрасни. Направени са толкова добре и ,както каза Фльор са с прекрасен актьорски състав. Любимите ми филми са първи, четвърти и пети. Според мен режисьорът Алфонсо Куарон не е справил много добре, но иначе всички други филми са чудесни.Това са филми,които никога не се забравят и аз мога да ги гледам по хиляда пъти.Поздравления на режисьорите. Любимите ми актьори от ХП са Даниел Радклиф, Робърт Патинсън, Кейти Люнг, Ема Уотсън, Афшан Азад. Целувката между Хари и Чо е най-любимата ми сцена от всички филми.
liliyo
°• Cho Chang •°
°• Cho Chang •°
liliyo

Филмите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Филмите   Филмите Icon_minitimeЧет Сеп 20, 2007 11:09 am

Приходите в световен мащаб направиха от Хари Потър бестселър не само в света на книгите, а и в киното. Петте екранизации по романите на Дж.К.Роулинг, заснети досега, са донесли в касите повече пари, отколкото всички 22 филма за Джеймс Бонд, отчитат професионални издания като "Дейли варайъти" и "Холивуд рипортър". Точната сума е 4,47 млрд. долара срещу 4,44 млрд. за агент 007, който шества по екраните от 1962 г. насам. Пред поредицата за магьосническия свят бледнее и друга подобна приказна сага - фантастиката на Джордж Лукас "Междузвездни войни", чиито шест серии са донесли 4,23 млрд. нетни приходи за трите десетилетия от излизането на първата част - епизод 4 в хронологията. Данните за приходите, оповестени от "Уорнър брос", обаче не отчитат инфлацията през годините и нарастващите цени на билетите за кино, уточняват световните агенции. Със сигурност обаче излизането на последните два филма за Хари Потър - след успеха това лято на финалния, седми роман - ще затвърди челното място на поредицата. "Хари Потър и Орденът на феникса" е спечелил за малко повече от два месеца прожекции около 924 млн. долара. В момента се намира на 8-а позиция в световната боксофис класация. След уикенда той със сигурност ще задмине "Междузвездни войни: Невидима заплаха" и "Властелинът на пръстените: Двете кули.

Нямам какво друго да кажа... Прекрасни филми.
liliyo
°• Cho Chang •°
°• Cho Chang •°
liliyo

Филмите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Филмите   Филмите Icon_minitimeНед Сеп 23, 2007 11:11 am

Новина:

Вчера започнаха снимките на "Хари Потър и Нечистокръвния Принц", шестия филм от поредицата на младия магьосник по романите на Дж. К. Роулинг. Това разкри Даниел Радклиф в интервю пред MTV. Вече е ясно и кой ще играе професор Слъгхорн - това е актьорът Джим Броудмент, известен с коренно различната роля на професор Кърк от "Лъвът, Вещицата и Дрешникът". Самият филм ще излезе по кината на 21 ноември 2008 година, а първи кадри от него се очаква да видим на приближаващото DVD.
Междувременно плъзнаха слухове, че след като приключи с филмите за Хари, Даниел Радклиф ще изиграе младежките години на Джеймс Бонд на филм. Ако това стане, той би имал шанса да стане част и от двете най-касови поредици в киното.
PrettyGirl^
©äñDγ lädγ
©äñDγ lädγ
PrettyGirl^

Брой мнения : 400
Registration date : 11.09.2007

Филмите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Филмите   Филмите Icon_minitimeСря Окт 03, 2007 6:26 pm

Филмите са, доколкото е възможно, добре направени, но по абсолютно никакъв начин не могат да се сравняват с книгите! Докато четях книгите, бях тотално завладаня от историята , героите ... всичко! И все още много ми харесват и бих ги прочела още милион пъти, ако трябва. Обожавам ги!
Харесвам и филмите, не мога да отрека, но мисля, че ако някой гледа само филмите, без да е чел книгите, няма да изпита същата магия в буквалния смисъл на думата!
И е гадно, защото сега почти всики предпочита да изгледа филма за час и половина , отколкото да прочете книгата за месец например /зависи/, затова има доста хора, които не оценяват самата история за Хари Потър , както заслужава!

Не мога - пише се отделно!
liliyo
°• Cho Chang •°
°• Cho Chang •°
liliyo

Филмите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Филмите   Филмите Icon_minitimeЧет Окт 04, 2007 8:35 pm

PrettyGirl^ написа:
Филмите са, доколкото е възможно, добре направени, но по абсолютно никакъв начин не могат да се сравняват с книгите! Докато четях книгите, бях тотално завладаня от историята , героите ... всичко! И все още много ми харесват и бих ги прочела още милион пъти, ако трябва. Обожавам ги!
Харесвам и филмите, не мога да отрека, но мисля, че ако някой гледа само филмите, без да е чел книгите, няма да изпита същата магия в буквалния смисъл на думата!
И е гадно, защото сега почти всики предпочита да изгледа филма за час и половина , отколкото да прочете книгата за месец например /зависи/, затова има доста хора, които не оценяват самата история за Хари Потър , както заслужава!

Не мога - пише се отделно!

Истинските фенове я оценяват! Exclamation
mo.rka
diamond
diamond
mo.rka

Брой мнения : 154
Registration date : 28.01.2008

Филмите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Филмите   Филмите Icon_minitimeВто Юли 15, 2008 11:00 am

Единствено първите два филма вървят по книгата.Третият ми е някак най-безличен - толкова го очаквах,а толкова бързо го забравих.Четвътия беше що-годе добре,а петия е пълна отврат.Най-хубвото нещо в целия филм беше Белактрикс Лестранж,която Хелена Бонам Картър изигра перфектно.Като чета новините за шестия филм,очаквам същата боза.Ще остана доволна от Снейп,Бела,Луциус и Волди,ако Йейтс не осере работата.Надявах се и на Нарциса,обаче като гледам коя актриса са избрали,май е по-добре да не очаквам много.Което е тъжно.Мда.
Sponsored content

Филмите Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Филмите   Филмите Icon_minitime

Филмите
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
deja vu :: Любимци :: Хари Потър-
Идете на: