deja vu Teen forum |
|
| Филмите | |
| | Автор | Съобщение |
---|
liliyo °• Cho Chang •°
Брой мнения : 830 Age : 30 Localisation : Soul Society Registration date : 06.07.2007
| Заглавие: Филмите Съб Авг 18, 2007 7:18 pm | |
| Хари Потър и философския камъкHarry Potter and the Philosopher's StoneС бюджет от 125 милиона долара, три месеца снимки на исторически места във Великобритания, 500 специални ефекта, за да станат по реалистични драконите, магиите, летящите метли, първият филм за Хари Потър е едно великолепно пътешествие във фантазията. Режисьорът Крис Кълъмбъс и сценаристът Стивън Клоувс се придържат към сюжета във книгата. Музиката към филма е направена от композиторът Джон Уилямс. Филма има 3 номинации за “Оскар” ’01 – за музика, сценография и костюми. 7 номинации от Британската академия – за най-добър британски филм, поддържаща мъжка роля на Роби Колтрейн, сценография, костюми, звук, специални ефекти, грим и прически. Хари Потър и Стаята на Тайните Harry Potter and the Chamber of SecretsПовече и по-страшни приключения има в “Хари Потър и Стаята на тайните” . Хората на “Уорнър” са запретнали ръкави, за да направят достойно зрелище. Летвата на очакванията вдигна не само романът , но и първият филм за Хари Потър, който се нареди непосредствено след “Титаник” в топлистата на най-касовите филми на всички времена. Режисьор отново е Крис Кълъмбъс, а музиката е на Джон Уилямс.Бюджетът на филма е 100 милиона долара. Хари Потър и Затворникът от Азкабан Harry Potter and the Prisoner of Azbakan Третият филм от серията "Хари Потър" е визуално заслепяващ и значително по-мрачен от предишните. Що се отнася до стила, новият режисьор Алфонсо Куарон веднага слага печата си върху материала чрез смела промяна в цветната палитра, използвайки приглушени, измити тонове, които помагат да се улови усещането за чудо. Проблемът е в това, че както сюжетът, така и Куарон се отклоняват от подхода на плътно придържане към книгите, който използва Крис Кълъмбъс. "Затворникът от Азкабан" се намира на седемнадесета позиция в световната боксофис класация. Бюджетът на "Хари Потър 3" е $130 милиона. Хари Потър и Огненият бокал Harry Potter and the Goblet of FireЧетвъртата продукция за Хари Потър започва през късната пролет на 2004 в Лийвсден Студиос, Хърфордшайър, Англия и приключва през март 2005.Филма е режисирам за първи път от британски режисьор - Марк Нюел. Друго също е ново- авторът на музиката не е Джон Уилямс,както в другите 3 филма . Музиката е наравена от Патрик Дойл. Сред снимачните площадки на филма са включени места като университетът “Оксфорд”, Вирджиния Уотър в Съри, Ашридж в Хъртфордшайър и Глен Невис в Шотландия. Коледният бал е една от най-вълнуващите сцени във филма. Тя е снимана точно преди коледните празници през декември 2004. “Искахме да променим снимачната площадка така, че героите и зрителите да видят мястото така, както не са си го представяли никога преди”, обяснява Нюъл. За тази цел цялата зала е променена, за да се създаде празнична атмосфера с леден или сребърен изглед, дори са добавени ледени склуптури, напитки и замръзнала храна.Бюджетът на "Хари Потър 4" е $150 милиона. Хари Потър и Орденът на феникса Harry Potter and the Order of the PhoenixС навлизането в света на Хари Потър, новият режисьор Дейвид Йейтс отбелязва, “За мен беше вълнуващо, че тази история се случва едновременно със съзряването на учениците и всичко в живота им става по-усложнено. Става въпрос за бунтарство и разбиране границите на зрялостта; осъзнаването на сложността на устроеност на света и борбата за извоюването на свое място в него. Композитор на саундтрака към петия филм е Николас Хуупър. Световната премиера на филма бе на 27 юни 2007 г. в Токио, а европейската на 12 юли в Лондон.Бюджетът на филма150 милиона долара Равносметката - филмите са в двадесетицата на най-касовите филми за всички времена, три от тях са в първата дузина, два - в челната десетка! Ако си направим труда да съберем общите им приходи, ще получим зашеметяващо число - 3 милиарда и 524 млн. долара! Въпреки тези смайващи икономически показатели все още нито едно от заглавията на заформилата се поредица не е отличено с "Оскар". Членовете на Американската киноакадемия оферираха "Хари Потър и философският камък" за престижната си награда в три категории - най-добро художествено оформление, най-добри костюми и най-добра музика (дело на композитора Джон Уилямс), но предложените творци така и не докоснаха позлатената статуетка. Същата съдба сполетя "Хари Потър и затворникът от Азкабан", номиниран за най-добра музика (отново Уилямс) и най-добри визуални ефекти, както и "Хари Потър и огненият бокал", останал си с предложението за най-добро художествено оформление. Какво означва това силно представяне за филмовата поредица? Първото и най-важното е че популярноста през последните 10 години Хари Потър не само че е непрекъсната, но всъщност се увеличава. Това всъщност е нещо рядко за филмова поредица. Второ това означава, че нито ние или "Уорнър Брос" ще чуем някакви неприятни слухове, че поредицата не печели достатъчно пари и това да накара студиото да вложи по-малко в следващите два филма. Успеха на "Орденът на феникса" е добра новина за феновете на Хари Потър, като можем уверено да очакваме 6-я и 7-я филм да бъдат направени също толкова качествено, както и предишните 5 филма! А междувременно триото Рупърт Гринт, Даниел Радклиф и Ема Уотсън (а и всички други актьори) се подготвят за шестия филм, за когото се говори,че ще излезе на екран ноември 2008. Какво е мнението ви за тези прекрасни и завладяващи филми, кой е любимият ви актьор, кой режисьор ви допада най-много и какво бихте искали да се прибави, замени или отреже от филмите( не от книгите)? | |
| | | fleur_delacour Harry Potter optimus
Брой мнения : 364 Age : 33 Localisation : Kaiba Corporation Registration date : 10.07.2007
| Заглавие: Re: Филмите Вто Сеп 11, 2007 11:43 pm | |
| Мисля, че филмите наистина са много добре направени - страхотен актьорски състав, невероятни ефекти, прекрасна музика... Не ми харесва само третия - струва ми се малко претупан, а и много неща не съвпадат с книгата. От актьорите най - много ми харесват Даниел, Кейти Люнг, Робърт Патинсън, Ема (в 1, 2 и може би 3 - ти филм), Шон Бигърстъф и Ричард Харис. А любимите ми сцени са толкова много, че не мога да ги изброя!
Последната промяна е направена от на Съб Сеп 29, 2007 10:44 am; мнението е било променяно общо 1 път | |
| | | liliyo °• Cho Chang •°
Брой мнения : 830 Age : 30 Localisation : Soul Society Registration date : 06.07.2007
| Заглавие: Re: Филмите Чет Сеп 13, 2007 11:12 am | |
| Филмите са просто прекрасни. Направени са толкова добре и ,както каза Фльор са с прекрасен актьорски състав. Любимите ми филми са първи, четвърти и пети. Според мен режисьорът Алфонсо Куарон не е справил много добре, но иначе всички други филми са чудесни.Това са филми,които никога не се забравят и аз мога да ги гледам по хиляда пъти.Поздравления на режисьорите. Любимите ми актьори от ХП са Даниел Радклиф, Робърт Патинсън, Кейти Люнг, Ема Уотсън, Афшан Азад. Целувката между Хари и Чо е най-любимата ми сцена от всички филми. | |
| Заглавие: Re: Филмите Чет Сеп 20, 2007 11:09 am | |
| Приходите в световен мащаб направиха от Хари Потър бестселър не само в света на книгите, а и в киното. Петте екранизации по романите на Дж.К.Роулинг, заснети досега, са донесли в касите повече пари, отколкото всички 22 филма за Джеймс Бонд, отчитат професионални издания като "Дейли варайъти" и "Холивуд рипортър". Точната сума е 4,47 млрд. долара срещу 4,44 млрд. за агент 007, който шества по екраните от 1962 г. насам. Пред поредицата за магьосническия свят бледнее и друга подобна приказна сага - фантастиката на Джордж Лукас "Междузвездни войни", чиито шест серии са донесли 4,23 млрд. нетни приходи за трите десетилетия от излизането на първата част - епизод 4 в хронологията. Данните за приходите, оповестени от "Уорнър брос", обаче не отчитат инфлацията през годините и нарастващите цени на билетите за кино, уточняват световните агенции. Със сигурност обаче излизането на последните два филма за Хари Потър - след успеха това лято на финалния, седми роман - ще затвърди челното място на поредицата. "Хари Потър и Орденът на феникса" е спечелил за малко повече от два месеца прожекции около 924 млн. долара. В момента се намира на 8-а позиция в световната боксофис класация. След уикенда той със сигурност ще задмине "Междузвездни войни: Невидима заплаха" и "Властелинът на пръстените: Двете кули.
Нямам какво друго да кажа... Прекрасни филми. | |
| Заглавие: Re: Филмите Нед Сеп 23, 2007 11:11 am | |
| Новина:
Вчера започнаха снимките на "Хари Потър и Нечистокръвния Принц", шестия филм от поредицата на младия магьосник по романите на Дж. К. Роулинг. Това разкри Даниел Радклиф в интервю пред MTV. Вече е ясно и кой ще играе професор Слъгхорн - това е актьорът Джим Броудмент, известен с коренно различната роля на професор Кърк от "Лъвът, Вещицата и Дрешникът". Самият филм ще излезе по кината на 21 ноември 2008 година, а първи кадри от него се очаква да видим на приближаващото DVD. Междувременно плъзнаха слухове, че след като приключи с филмите за Хари, Даниел Радклиф ще изиграе младежките години на Джеймс Бонд на филм. Ако това стане, той би имал шанса да стане част и от двете най-касови поредици в киното. | |
| | | PrettyGirl^ ©äñDγ lädγ
Брой мнения : 400 Age : 33 Registration date : 11.09.2007
| Заглавие: Re: Филмите Сря Окт 03, 2007 6:26 pm | |
| Филмите са, доколкото е възможно, добре направени, но по абсолютно никакъв начин не могат да се сравняват с книгите! Докато четях книгите, бях тотално завладаня от историята , героите ... всичко! И все още много ми харесват и бих ги прочела още милион пъти, ако трябва. Обожавам ги! Харесвам и филмите, не мога да отрека, но мисля, че ако някой гледа само филмите, без да е чел книгите, няма да изпита същата магия в буквалния смисъл на думата! И е гадно, защото сега почти всики предпочита да изгледа филма за час и половина , отколкото да прочете книгата за месец например /зависи/, затова има доста хора, които не оценяват самата история за Хари Потър , както заслужава!
Не мога - пише се отделно! | |
| Заглавие: Re: Филмите Чет Окт 04, 2007 8:35 pm | |
| - PrettyGirl^ написа:
- Филмите са, доколкото е възможно, добре направени, но по абсолютно никакъв начин не могат да се сравняват с книгите! Докато четях книгите, бях тотално завладаня от историята , героите ... всичко! И все още много ми харесват и бих ги прочела още милион пъти, ако трябва. Обожавам ги!
Харесвам и филмите, не мога да отрека, но мисля, че ако някой гледа само филмите, без да е чел книгите, няма да изпита същата магия в буквалния смисъл на думата! И е гадно, защото сега почти всики предпочита да изгледа филма за час и половина , отколкото да прочете книгата за месец например /зависи/, затова има доста хора, които не оценяват самата история за Хари Потър , както заслужава!
Не мога - пише се отделно! Истинските фенове я оценяват! | |
| | | mo.rka diamond
Брой мнения : 154 Registration date : 28.01.2008
| Заглавие: Re: Филмите Вто Юли 15, 2008 11:00 am | |
| Единствено първите два филма вървят по книгата.Третият ми е някак най-безличен - толкова го очаквах,а толкова бързо го забравих.Четвътия беше що-годе добре,а петия е пълна отврат.Най-хубвото нещо в целия филм беше Белактрикс Лестранж,която Хелена Бонам Картър изигра перфектно.Като чета новините за шестия филм,очаквам същата боза.Ще остана доволна от Снейп,Бела,Луциус и Волди,ако Йейтс не осере работата.Надявах се и на Нарциса,обаче като гледам коя актриса са избрали,май е по-добре да не очаквам много.Което е тъжно.Мда. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Филмите | |
| |
| | | | Филмите | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|