deja vu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

deja vu

Teen forum

ИндексТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Даниел Радклиф

Go down 
2 posters
АвторСъобщение
liliyo
°• Cho Chang •°
°• Cho Chang •°
liliyo

Брой мнения : 830
Registration date : 06.07.2007

Даниел Радклиф Empty
ПисанеЗаглавие: Даниел Радклиф   Даниел Радклиф Icon_minitimeНед Авг 19, 2007 1:04 pm

Даниел Радклиф
Daniel Radkliffe

Даниел Радклиф Daniela

Кариера

Даниел Якоб Радклиф е роден на 23 юли Very Happy , 1989 в Фулхам, Западен Лондон, Англия. На пет годишна възраст показва интерес в актьорството, въпреки че опитът му до този момент е ограничен до играене на маймуна в училищна продукция (Дан искренно се надява никой да не намери снимки от нея сега).

През 1999 година - само на 10 години, той е избран за ролята на Дейвид Копърфийлд, където си партнира с Маги Смит и Боб Хоскинс (Дан за ролята: "Въобще не очаквах да взема ролята, защото знаех, че ще има много момчета, които ще искат, за това като се случи, дойде като гръм от ясно небе)

Две години по-късно той взима участие във филма “Tailor of Panama” (Шивачът от Панама), където си партнира с Джефри Ръш (“Карибски Пирати”) и Джейми Лий Къртис (“Хелоуийн”). Именно Къртис го препоръчва като възможен Хари Потър и Крис Кълъмбъс последва съвета и, взимайки момчето за ролята на живота му.

През 1999г., търсенето на актьор, който да заеме ролята на Хари Потър, е на пълни обороти. Било уредено Дан да се срещне с Крис Кълъмбъс и Дейвид Хеймън и той бил избран за ролята на Хари. Роулинг казала за Дан, че "нямало по-добър Хари" и през 2001г.излиза Хари Потър и Философския камък. Участва и в другите ХП филми, а наскоро потвърди участието си и в последните 2 филма.

По-рано Радклиф имаше епизодична поява в комедийната постановка на Кенет Брана "The Play What I Wrote", печелила театралната награда "Оливие", а освен това се снима в независимата австралийска продукция "December Boys" на реж. Рон Харди, припомня Би Би Си.

Няма как да не споменем и скандалната постановка "Екуус" (Equus ) *, в която Даниел се съблече гол пред публика. "Това е необичайна постановка и, да, има малко сцени с голота, но в пиесата тя не е основното”, казва говорителят на Радклиф – Ванеса Дейвис.

Интересно

Даниел е един от най-богатите тийнейджъри в Англия - на трето място с над 17 милиона британски лири.
Посетил е Америка, Австралия, Франция, Испания, Италия, Швеция, Холандия, Япония, Китай, Северна Ирландия, Панама, Турция, Шотландия и Южна Африка.
Хобитата му са: Писане на разкази, гимнастика, тичане, гледане на филми, готвене, мизука, четене, Плейстейшън, учене на магии (взимал е уроци при британския илюзионист Пол Кийв)
Любими му цветовеса синьо, златно, червено, зелено.
Мрази : математика, френски език, кексове и сладкиши(въпреки че по някой път си хапва), да си оправя леглото и да си чисти стаята.

Цитати

"Феновете са наистина много важни за мен. И ако някои от тях се потруди да ми пише, най-малкото, което ще направя, е да му отговоря."

"Ставам все по-добре сега, но бях невероятно неловък с момичетата. Мисля, че всеки, който казва, че никога не е имал неловки моменти с момиче, е лъжец."

"Винаги съм вярвал в магията – сто процента!"

Награди

През 2002г., Дан печели Silver Otto от списание Bravo.
През 2003г., Дан печели от списание Bravo награда за Най-добъра мъжка филмова звезда.
През 2003г., Дан печели бронзовата звезда на Bravo Otto Awards.
и още много други...
През 2001г. получава награда от Холивудския женски журналистически клуб за най- младо откритие на годината.
През 2003/2004г печели много награди за най-добър млад актьор. През 2006г получава четири награди за най-добър актьор в различни категории.

За контакти

Daniel Radcliffe
c/o Harry Potter Productions
Leavesden Studios
P.O. Box 3000
Leavesden
Hertfordshire WD25 7LT
England

Малко картинки:

Сигнатури:

Даниел Радклиф Daniel_radcliffe8

Даниел Радклиф Signature_2

Даниел Радклиф Hoggyhogwartsawards2005

http://www.lovelydaniel.com/UserFiles/Image/daniel-raddclief-HEADER1.jpg

Аватари:

Даниел Радклиф Dan01

Даниел Радклиф Thumb_03

Даниел Радклиф Avatar

Даниел Радклиф MSNAV-Harry03

Даниел Радклиф Dr

* Equus (лат.) - кон.
Върнете се в началото Go down
fleur_delacour
Harry Potter optimus
fleur_delacour

Брой мнения : 364
Registration date : 10.07.2007

Даниел Радклиф Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Даниел Радклиф   Даниел Радклиф Icon_minitimeВто Сеп 11, 2007 10:53 pm

Един от любимите ми актьори! Толкова е готин, талантлив, чаровен... направо върхът! Мисля, че се справя страхотно с ролята на Хари и... не спира да ни изненадва... (например в ОНАЗИ пиеса!) Даниел Радклиф 929320
liliyo
°• Cho Chang •°
°• Cho Chang •°
liliyo

Брой мнения : 830
Registration date : 06.07.2007

Даниел Радклиф Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Даниел Радклиф   Даниел Радклиф Icon_minitimeЧет Сеп 13, 2007 11:40 am

Мисля,че много прилича на Хари от представите ми, а и се справя чудесно. Невероятен е. А и,както казва Кейти Люнг е " голям джентълмен". Даниел Радклиф 207106 О, и да не забравя - роден е на моята дата - 23 юли. afro
Sponsored content

Даниел Радклиф Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Даниел Радклиф   Даниел Радклиф Icon_minitime

Даниел Радклиф
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
deja vu :: Любимци :: Хари Потър-
Идете на: