liliyo °• Cho Chang •°
Брой мнения : 830 Age : 30 Localisation : Soul Society Registration date : 06.07.2007
| Заглавие: Рон Уизли Нед Авг 19, 2007 1:51 pm | |
| Рон Уизли Ronald WeasleyРон е срамежливо момче с мило, приятелско поведение, предпоследното дете в семейство на магьосници с огненочервена коса. Той е най-малкият син на родителите си, след Бил, Чарли, Пърси, Фред и Джордж. По-малка от него е само сестричката Джини.
Рон Уизли живее при своите родители Артър и Моли, двамата си братя-близнаци Фред и Джордж и сестра си Джини в Хралупата - магьсническият дом на семейство Уизли. Рон е най-добрият приятел на Хари Потър заедно с Хърмаяни Грейнджър. Обича да играе шах и научава своите приятели Хари и Хърмаяни да играят. Цвят на косата огненочервенаЦвят на очите синиОбиталище ХралупатаДом ГрифиндорУчилище ХогуортсПроизход чистокръвенПатрон Териер Джак РъселПринадлежи на Армията на Дъмбълдор; Орденът на ФениксаАктьор Рупърт ГринтПърва поява Хари Потър и Философският камъкРон Уизли- Мнозина смятат, че името на Рон Уизли е заимствано от името на древният рицар Рънинг Уизъл, който бил особенно добър играч на шах (като Рон) и умрял във злополука свързана със плъх боядисан във жълто (нещо такова се случи и с Рон в първа книга).Името Weasley идва от "невестулка".
Рождения ден на Рон е на 1ви Март.
Какво мислите за този интересен персонаж? Какво според вас ще му се случи в края на поредицата? Какво не харесвате в него?Малко картинки:http://www.angelpoet.com/autographs/2autographrupertgrint3.jpg | |
|
fleur_delacour Harry Potter optimus
Брой мнения : 364 Age : 33 Localisation : Kaiba Corporation Registration date : 10.07.2007
| |
liliyo °• Cho Chang •°
Брой мнения : 830 Age : 30 Localisation : Soul Society Registration date : 06.07.2007
| Заглавие: Re: Рон Уизли Чет Сеп 13, 2007 11:56 am | |
| Рон ми е много забавен и винаги ме е разсмивал. Много добре разбира Хари и му помага. Мисля,че е един много положителен герой.Много ми харесва!Знаете ли,че:
Неговото второ име е Билиус (Bilius) - същото като това на покойният му чичо, който е споменат в " Затворникът от Азкабан".
- Spoiler:
Рон се жени по-късно за Хърмаяни Грейнджър и има две деца; дъщеря Роуз, и син Юго.
| |
|
ЯнЧеТу_ в отбора
Брой мнения : 57 Age : 30 Registration date : 06.07.2008
| Заглавие: Re: Рон Уизли Сря Юли 09, 2008 12:23 am | |
| | |
|