crystal_sun_baby ҳ̸Ҳ̸ҳ Ĉąļўρѕø ҳ̸Ҳ̸
Брой мнения : 1057 Age : 32 Registration date : 08.07.2007
| Заглавие: Хърмаяни Грейнджър Нед Авг 19, 2007 5:24 pm | |
| Хърмаяни Джейн Грейнджър (на английски: Hermione Jane Granger) родена е на 19 септември 1979 г. Хърмаяни е неразделна приятелка с Хари Потър и Рон Уизли. Тя става тяхна най-добра приятелка когато двете момчета я спасяват от трола, който се появява в първата книга от поредицата. Любимка е на почти всички учители, защото е отличничка. Тя е мътнород (от не-магическо семейство) и заради това често търпи подигравките на Драко Малфой и други ученици. Любимият ѝ предмет е Аритмантика. Хърмаяни има котка, която се нарича Крукшанкс. Родителите ѝ са зъболекари. През втората си година в Хогуортс тя разкрива тайната за чудовището на Слидерин. В трети курс разкрива, че учителят им по Защита срещу черните изкуства Ремус Лупин е върколак. Когато е на 14 години, се запознава с Виктор Крум, който идва за Тримагическия турнир в Хогуортс и по време на второто изпитание е потопена в Черното езеро. В пети курс тя помага за организирането на ВОДА и редом с Хари Потър, Рон Уизли, Джини Уизли, Невил Лонгботъм и Луна Лъвгуд се бие в Министерството на магията със смъртожадните. На 16 години участва в битката в Хогуортс в нощта в която умира Дъмбълдор, а в седмата книга помага на Хари да издири и унищожи хоркруксите. Ролята на Хърмаяни в екранизациите на книгите изпълнява актрисата Ема Уотсън.
Хърмаяни Грейнджър- Хърмаяни означава красноречие- нещо, което определено не пасва на характера на Хърмаяни. Нейното съответствие във гръцката митология е Хърмаяни- дъщеря на Елена и Менелаус. Доста често и се налага да демонстрира огромнят си интелект, нещо което се случва доста често и с нашата Хърмаяни. Името и също значи обичана от двама мъже!
"Аз мисля да си лягам,преди на вас да ви е хрумнала друга брилянтна идея и да ни убият, или по-лошо – изключат! " Хърмаяни Грейнджър. Това е една от най-известните реплики на героинята.
Е, какво мислите за Хърмаяни!? Харесвате ли я, или точно обратното!? Изкажете свободно мнението си тук!***
Галерийка:Аватари:Картинки: | |
|
fleur_delacour Harry Potter optimus
Брой мнения : 364 Age : 33 Localisation : Kaiba Corporation Registration date : 10.07.2007
| |
liliyo °• Cho Chang •°
Брой мнения : 830 Age : 30 Localisation : Soul Society Registration date : 06.07.2007
| Заглавие: Re: Хърмаяни Грейнджър Чет Сеп 13, 2007 12:00 pm | |
| Тя е много отговорна и умна личност, което й позволява да помага на приятелите си. Приятелството между триото според мен, представлява е едно много реално приятелство - с малко скандали и караници, но винаги честно и вярно. Хърмаяни винаги разбира какво става и е готова да защитава себе си и хората, на които държи. Една от любимите ми героини. | |
|
Sponsored content
| Заглавие: Re: Хърмаяни Грейнджър | |
| |
|